top of page

AL 15 JAAR EEN BEGRIP

In 2008 start Edwin met de bouw van een fotostudio in Eersel. Een ruimte waar alle fotografen van amateur tot professional, terecht kunnen om hun creativiteit tot uiting te brengen. Nu begrijpen wij dat 2008 16 jaar geleden is, maar omdat Studio76 sinds 1 januari 2023 nieuwe eigenaren heeft, zijnde Layla & Marnix, besloten we het feestje een jaar op te schuiven. Welkom in Studio76 en bij ons feest om 15 jaar Studio76 te vieren.

76% ACTIEDAGEN

Ieder jaar weer hebben we twee speciale actiemomenten waarbij je maar 76% van het reguliere huurtarief betaald.

Wanneer zijn die dagen dan en hoe werkt het?
Goed dat je het vraagt! Wanneer je op de 76ste dag van het jaar of wanneer het jaar 76% voorbij is en je naar www.studio76.nl gaat en je reserveert de studio voor een datum daarna, dan krijg je 24% korting op je gereserveerde uren.

Zet deze data in je agenda voor 2024:

4, 5 en 6 oktober 2024 | Dan is het jaar 76% voorbij.

76% actiedagen
Girl with Camera

In alle feestelijkheden vinden wij dat een fotowedstrijd niet kan missen!

Je kunt in één of alle

15 categorieën gratis meedoen.

De wedstrijd start op 1 mei 2024.

Doe je mee?

Fotowedstrijd
Grey Brick Wall

GRATIS STUDIOTIJD

Iedere keer dat je onze studio huurt, bouw je aan een mogelijk cadeau van wel 4 gratis uren studio. Dit doe je heel eenvoudig. Huur gewoon de studio! We kunnen het niet makkelijker maken. Als jij in een kalenderjaar opgetelt 76 uur de studio huurt, krijg je van ons als cadeau 4 uren gratis. Maar dat is erg veel, denk je misschien. Dat valt erg mee. Ben je amateur die wel eens een jaarlijkse familie sessie doet, dan wel. Fotografeer je vaker en huur je net iets minder dan 6,5 uur iedere maand, dan heb je in december ruim 76 uren gehuurd. Zo snel kan dat gaan! We hebben al huurders blij mogen maken met dit cadeau, ben jij de volgende?

Gratis Studiotijd
Yellow Wall

ZOMER ACTIE

De zomer is een ideale periode om een feestje te vieren. Natuurlijk ga jij op vakantie of ga je lekker aan de tuin klussen. Dit jaar kan je ook zomer vieren bij ons in de studio. Lekker met de airco aan foto's maken in je leukste zomerkleding.

Omdat we dit jaar jarig zijn kan dit in de maanden juli en augustus zelfs met 15% korting.

Happy Boy Floatie
Zomer actie

VIDEO WEDSTRIJD

Ja, ook een video wedstrijd gaat eraan komen, want bij Studio76 huren niet alleen fotografen maar zeker ook videografen. Op dit moment moet iedereen nog heel even wachten.

Spannend!

Video wedstrijd

Edwin Jansen, toenmalig eigenaar van Fietsland in Eersel, kocht voor de winkel een pand als werkplaats en kantoor. Al snel kwam het idee een fotostudio te bouwen. In 2008 was het dan zover en werd de eerste etage omgebouwd tot een fotostudio. Edwin besloot zijn geboortejaar, 1976, te gebruiken in de naam van de studio, zijnde Fotostudio76. Dit was de start van de huidige Studio76. Als eerste kwam er een studiovloer met rondwanden, toilet, douche en een visagieruimte. Al doende leert men, en al snel was duidelijk dat visagisten graag met daglicht werken, dus de visagieruimte verhuisde naar de voorkant van het pand waar er twee grote ramen waren. Zo werd de oude visagieruimte een kantoor. Later werd de muur opengebroken en kwam de huidige zitruimte tot stand. Ook handig hoe studio-attributen nu mooi kunnen hangen aan die prachtige houten wand.

Er kwam een mooie keuken en vergaderruimte. Een ruimte waar je goed kunt vergaderen en koken, en waar je workshops en cursussen kunt geven. Een fijne plek om jouw online kookworkshop te kunnen filmen of jouw social media post te kunnen filmen. De studio kreeg dus meer functionaliteit. Het was niet meer alleen een fotostudio, maar ook een kookstudio, vergaderruimte en filmstudio. Dus de naam veranderde met zijn tijd mee van Fotostudio76 naar Studio76.

 

Gedurende 14 jaar was Edwin eigenaar en zag hij vele mensen naar de studio komen. Edwin genoot van alle creatievelingen die hun ideeën tot uiting kwamen brengen. Er werden workshops gegeven, gefoto-grafeerd, gefilmd, gekookt, vergaderd, er ontstonden creatieve denktanks, er werden prachtige dingen gemaakt. Het moest laagdrempelig zijn en dat was gelukt. Want met zo’n voordelig tarief en met het feit dat je al vanaf een enkel uurtje kunt huren, maakt dat niet alleen de professionals snel huren, maar amateurs voor niet al te veel met professionele apparatuur van Hensel kunnen werken. Alles wat je basis nodig hebt is er, je hoeft alleen je camera mee te nemen om aan de slag te kunnen.

In al die jaren heeft Edwin vele relaties opgebouwd met huurders. Zo zijn er enkele huurders geweest die zelf in de studio een kantoor of eigen kleine studio hebben gehad. Zo was er eentje die veel over de vloer kwam. Marnix deed veel in de studio en ging steeds meer onderhoud van de studio doen, want Edwin had daar niet veel ruimte meer voor.

STUDIO76
HET VERHAAL

In 2022 kwam het besluit, dat Marnix en zijn vrouw Layla het beheer van de studio gingen overnemen. Na een vakantie in het buitenland werd de beslissing genomen, Edwin en zijn gezin gingen emigreren. Dus, in oktober 2022 kwam de vraag “Marnix en Layla, willen jullie de studio overnemen?”. Het antwoord was “Ja”. Zo geschiede het, enkele maanden later op 1 januari 2023 werd Studio76 overgenomen door Layla en Marnix.

 

Layla heeft een fotografie onderneming Make It Creations waar Studio76 onderdeel van is geworden. Marnix en Layla hebben de functie van de studio hetzelfde gehouden. Het blijft een studio voor verhuur. Achter in het pand hebben zij hun kantoortje en de rest kan gehuurd worden, nog altijd zoals het was. Gezien de overname zo snel ging, moesten Marnix en Layla nog even landen. En hoe passend, ook Marnix komt uit 1976, alsof het zo had moeten zijn. Hij is dan ook het meest te zien in de studio en vele klanten zijn al bekend met hem gezien hij voor de overname al 11 jaar over de vloer kwam, vele workshops en cursussen heeft gegeven en als portretfotograaf heeft gefotografeerd. Ook over de naam werd niet getwijfeld, het blijft Studio76. Natuurlijk bestond Studio76 in 2023 al 15 jaar. Het was echter nog te vroeg om echt feest te kunnen vieren zo vlak na de overname. Marnix en Layla besloten het feest een jaar op te schorten. Nu, een jaar later, is het dan zover. Studio76 viert zijn 15-jarig bestaan en dat doen we zo groot mogelijk. Van een werkplaats voor Fietsland tot een volledig functionerende studio. Studio76 is al jaren een begrip in Eersel en de wijde omtrek. We hebben gasten mogen verwelkomen van over de hele wereld.

 

Laten we samen van dit jaar een feestjaar maken. Doe mee aan onze activiteiten en kom onze studio eens bezoeken. Maak hier jouw mooiste studiofoto’s. Wil je iets leren over fotografie, boek ons dan voor een 1-op-1 workshop of woon een groepsworkshop bij. Wij blijven in de studio investeren om zo over 9 jaar nog grootser uit te pakken en 25 jaar Studio76 te vieren, maar voor nu genieten we nog even van het hier en nu.

 

Met de hartelijke groeten,

 

Layla & Marnix Godschalk-Broers

Studi76 het verhaal
bottom of page