top of page

Wij willen iedereen bedanken die de moeite neemt een recensie te schrijven.  Wij zijn blij met feed-back. Wil je zelf ook een recensie achterlaten, gebruik hiervoor dan onderstaand knopje.

Specials-08.jpg

Ping 

Basiscursus fotografie - mei 2022

 

De cursus die wordt gegeven door Marnix en Richard is één van de leukste cursussen die ik heb gehad. Tuurlijk omdat ik zelf voor deze hobby heb gekozen, maar zeker ook door deze twee kanjers.

In de 5 lessen (plus dagdeel op pad) heb ik heel veel geleerd van de basistechnieken van fotografie.

Na de lessen van 2,5 uur krijg je een handige hand-out om het geleerde nog eens rustig door te lezen en de opdracht (wat ongeveer een uurtje in beslag neemt) voor de volgende les te lezen. Deze wordt puur op techniek behandeld en niet per se op smaak. Want smaken verschillen!!

Naast de wekelijkse lessen wordt er een groepsapp aangemaakt waar je met alle vragen terecht kan. Via de groep, maar zeker ook persoonlijk.

Als klap op de vuurpijl wordt er een gezellig uitje gepland om samen op pad te gaan en alles wat je geleerd hebt in de praktijk uit te voeren. Ook weer met alle uitleg waar je om vraagt.

Al met al een leuke, gezellige en vooral leerzame cursus.

Peter 

Basiscursus fotografie - mei 2022

 

Deze cursus is zeker aan te raden voor iemand die kwalitatief foto’s wil maken. Je leert ook hoe de werking is van je camera, deskundig uitgelegd door de mensen die deze cursus geven. Samengevat: goede docenten, prima locatie en een geweldige leerzame cursus.

Anja 

Basiscursus fotografie - mei 2022

 

De basiscursus fotografie is een duidelijke en leerzame cursus. Via huiswerkopdrachten leer je goed de instellingen van je camera kennen. Door de hand-outs kun je altijd de informatie nog eens teruglezen. Ik heb deze cursus met veel plezier gevolgd mede door de goede en prettige uitleg van Marnix en Richard als door de gezellige en enthousiaste medecursisten.

Anka 

Basiscursus fotografie - mei 2022

 

Ik heb me ingeschreven voor deze cursus om mijn camera beter te leren kennen. Na een aantal jaren te hebben gefotografeerd, liep ik toch tegen een aantal issues aan met betrekking tot de instellingen, waar ik zelf niet goed uitkwam. Hoe praktisch is dan een automatische stand. Maar omdat ik toch wel meer wilde weten van de uitgebreide handmatige instellingen die mogelijk zijn op mijn camera, heb ik mij toch maar heb aangemeld voor deze cursus.

Na aanmelding kreeg ik vrij snel een vriendelijk welkomstbericht. Nadat er voldoende cursisten zich hadden aangemeld werd er een appgroep opgericht waar de informatie met elkaar gedeeld kon worden. De allereerste vraag aan de cursisten: wat wil je leren, waar loop je tegenaan met fotograferen waar je graag hulp bij wilt hebben. Mijn specifieke vraag was hoe ik binnenhuisfoto’s beter kan maken. Toch met een beetje gêne mijnerzijds omdat ik al langer fotografeer met allereerst een analoge spiegelreflex camera en nu al een aantal jaar met een compacte camera. Maar ik bleek in de app niet de enige te zijn met deze vraag. Er kwamen ook vragen van andere cursisten waarvan ik dacht: ja, dat wil ik eigenlijk ook wel weten.

Goed begin, dus.

De tweede vraag was om overeenstemming van de cursusdata te krijgen. In onderling overleg werden de data vastgesteld. Vanwege mijn variabele werktijden was dit een uitkomst om geen enkele bijeenkomst te hoeven missen.

De locatie was voor mij wel een eindje uit de buurt, maar goed te vinden.  Het is een kleine maar prima gefaciliteerde studio (van Richard Simons) voor deze cursus.

Het contact was uitstekend via de app en mail en vooral: we hoefden niet lang te wachten op antwoord. Meestal al dezelfde dag of anders de volgende. Hoe fijn is dat.

Door vragen te stelllen in de app, kregen we allemaal de goede tips te lezen.

 

De cursus zelf was opgebouwd met het leren kennen van de camera (algemeen maar ook die van jezelf), waaronder uitgebreid de instellingen van diafragma, sluitertijden en isowaarde en hoe je hiermee kunt spelen zodat je een goede belichting van je foto’s kunt krijgen. Maar ook: compositie en gebruik maken van licht (of juist heel weinig). De cursusleider Marnix Godschalk-Broers heeft goed geluisterd/gelezen naar de vragen van de cursisten. Deze vragen zijn allemaal teruggekomen in de cursus.

De cursus bestond uit 5 bijeenkomsten (beginnend met het leren kennen van je camera naar compositie van je foto’s) en 1 praktijkmiddag.

Na ieder van de eerste 4 cursusavonden kregen we een (foto)opdracht voor de volgende cursusbijeenkomst. Alle foto’s werden besproken. Heel leerzaam door ook de foto’s van de medecursisten te zien. Hierdoor werd ook alle cursusinformatie nog eens kort herhaald en zo nodig extra uitgelegd.

Van elke bijeenkomst kregen we een hand-out toegestuurd, waarin we alle informatie konden teruglezen.  Ik wil hierbij nogmaals dank zeggen voor de uitstekende uitleg en uitgebreide presentatie en hand-outs.  De 5e bijeenkomst werd afgesloten met een leuke quiz. 

De foto’s die we hadden gemaakt tijdens de praktijkmiddag (Hier was een goede locatie voor uitgezocht. Alle informatie van de cursus is deze middag nogmaals herhaald door het maken van foto-opdrachten)  hadden we gedeeld in de appgroep. 

Hoe mooi de foto’s zijn geworden na deze middag, laat wel zien dat we allen veel hebben opgestoken.  

Dit had ik veel eerder moeten doen …

 

In het kort:

-              Veel informatie en tips

-              Goede uitleg

-              Prijs-kwaliteitsverhouding: zeer goed

-              Aanrader

 

 

Dank jullie wel, Marnix en Richard, voor de inspirerende cursus.

Paul 

Workshop Studiofotografie - mei 2021

 

Ik was in de gelegenheid een fantastische cursus masterclass belichting te krijgen bij Marnix. Door zijn rustige, professionele begeleiding heb ik enorm veel geleerd over techniek en belichting. Mijn foto's hebben een boost gekregen. Ik kan iedereen aanraden bij hem in de leer te gaan.

Elize

Model Zwangerschapssessie - mrt 2021

 

Hele fijne zwangerschapsshoot gehad op het strand. Als onervaren gelegenheidsmodel was het heel fijn om aanwijzingen te krijgen van Layla en Marnix, maar ze stonden ook open voor eigen inbreng. De sfeer was ook heel goed, de rust en vriendelijkheid die Layla en Marnix uitstraalden maakte dat ik mezelf als model ook snel op mijn gemak voelde. En het resultaat mag er wezen, de foto’s zijn prachtig geworden!

Jolanda 

Workshop Studiofotografie - jan 2020

 

Samen met mijn fotomaatje en een paar modellen, 3 workshops bij Marnix meegemaakt. Hierbij mijn vaardigheden wat betreft belichting verbeterd. Ook geleerd om betere instructies aan modellen te geven. Marnix kan dit goed, goed uitleggen en kan door zijn dans opleiding veel poses voordoen. 

Kortom, fijne en leerzame workshops!!

bottom of page